Jalosarvi – Isohanni Custom suomipuu kitara

Jalosarvi kitarasta sen nimi tuli ensimmäisenä valmiiksi. Sen jälkeen olikin monta vaihetta lukuisista ajatuksista ja ideoista ennen varsinaisen kitaran valmistumista. Liikkeelle lähdettiin materiaaleista ja siitä että kyseessä olisi suomipuu kitara ja pihlaja näyttäytyi pääosassa. Pihlajassa on hyviä ominaisuuksia soitinrakennukseen. Se on kovaa ja näyttävää. Pyhän puun pihlajan suojelevat ominaisuudet on tunnistettu kansanperinteessä. Myös muotoa haettiin hetki ja vaikka mallia ja inspiraatiota otettiin Axis -mallista, on tämä silti täysin custom kitara.

Kansi, lapaviilu sekä mikkien kannet on samasta pihlajalankusta. Runko on loimu tervaleppää ja takana olevat kannet on myös samasta lankusta. Kaula on laminoitu pihlajasta, vaahterasta ja pähkinä viilusta. Kaulan rakenne on läpi kitaran ja kaulaprofiilin alta leikatusta hukkapalasta on tehty kansi taakse jousien päälle. Otelauta on loimukoivua jossa pähkinä kontrasti. Visakoivusta on tehty säätönupit.

Schaller M6 lukkovirittimet, Ylämaankarjan sääriluu satula (kompensoitu), Salo pickups Tri-pole 3P90 HB p-90 tyyliset mikit, VegaTrem VT1 kelluva talla, rosteri nauhat. Schaller sure claw.

Push/pull volumen säätimet mikeille, jotka ovat “puolitettavissa”. Treble bleed kytkentä. Molemmille mikeille oma tone joista toinen on kill switch. Pintakäsittelynä Tru-oil. Takana olevat kansilevyt ovat kaikki magneettikiinnityksellä ja niissä on käytetty täysin samoja puita, kuin rungossa ja kaulassa.

Ääninäyte

Mystipuun verstaalla valmistettu Isohanni custom suomipuu kitara aina säädetään soittokuntoon ja se testataan rakentajan toimesta. Tästä jää dokumentti Youtubeen. Kappale on yleensä hetken mielijohde ja soolo on aikalailla imprivisoitu.